Повідомлення споживачам щодо розрахунку тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії.

Повідомлення споживачам щодо розрахунку тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (далі – КП ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ) на даний момент здійснює формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869 (зі змінами) (далі – ПКМУ № 869).

Відповідно до п. 21 ПКМУ № 869 планована виробнича собівартість теплової енергії повинна включати витрати на теплову енергію, які включено до встановленої уповноваженим органом повної планованої вартості теплової енергії, виробленої власними установками, що використовують нетрадиційні та поновлювальні джерела енергії. Ці витрати плануються відповідно до обсягів виробництва, передбаченого річним планом виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, і тарифів, установлених відповідно до вимог законодавства.

Таким чином, для формування тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії, за якими буде здійснюватися нарахування плати кінцевим споживачам, КП ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ повинне спочатку сформувати одну з його складових, тобто - повну плановану вартість теплової енергії, виробленої власними установками, що використовують нетрадиційні та поновлювальні джерела енергії. Для її розрахунку слід використати обсяги виробництва, передбачені річним планом виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, і тарифи, установлені відповідно до вимог законодавства.

Отже, для КП ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ повинні бути встановлені тарифи на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії. Вимоги до формування та встановлення таких тарифів встановлені Законом України «Про теплопостачання» та Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 року № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» (далі – Наказ № 239). З метою встановлення для КП ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, підприємство звертається відповідно до Наказу № 239 до органу місцевого самоврядування.

Розрахунок тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії

 

Тарифи на теплову енергію, виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії (далі – АДЕ), розраховані відповідно до статті 20 Закону України «Про теплопостачання».

 

Показник

Для потреб населення

Для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету

Примітка

1

Середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, грн./Гкал без ПДВ

1474,63

1520,97

Опубліковані на офіційному сайті Держенергоефективності 25.06.2021 для Житомирської області *

2

Середньозважені тарифи на транспортування тепловоїенергії, грн./Гкал без ПДВ

256,96

260,52

3

Середньозважені тарифи на постачання тепловоїенергії, грн./Гкал без ПДВ

14,23

22,99

4

Тарифи на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням АДЕ, грн./Гкал без ПДВ

1327,17

1368,87

Визначені як 90% від середньозважених тарифів на теплову енергію(тарифи ряд. 1 * 90%)

4.1

грн./Гкал з ПДВ

1592,60

1642,64

 

5

Тарифи на виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням АДЕ, грн./Гкал без ПДВ

1055,98

1085,36

Визначені як різниця між тарифами на теплову енергію, що виробляється на установках з використання АДЕ та середньозваженими тарифами на транспортування і постачання теплової енергії (тарифи ряд. 4 – тарифи ряд. 2 – тарифи ряд. 3)

5.1

грн./Гкал з ПДВ

1267,18

1302,43

 

* Посилання на сайт Держенергоефективності

Відповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженим Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №130 від 05.06.2018р. Комунальне підприємство теплозабезпечення приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, об’єднань у письмовій формі до 16.08.2021р.:

Поштова адреса підприємства: м. Коростень, вул.. Шевченка, 8-а;

ел. адреса: korostenteplo1@ukr.net