Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.

Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон) наказом №169 від 26 липня 2019 року затвердив Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.
Документ було зареєстровано в Мін'юсті 27 серпня 2019р. Набув чинності він з дня офіційного опублікування - 17.09.2019р.( Офіційний вісник України, 2019, N 71.)
Правилами надання послуг з постачання теплової енергії (постанова Кабміну від 21 серпня 2019 № 830) встановлено, що відключення споживачів від систем централізованого опалення (теплопостачання) здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку. Рішенням зборів співвласників багатоквартирного будинку визначається система подальшого забезпечення такого будинку теплопостачанням з дотриманням вимог законодавства про охорону природного середовища.
Питання відносно відключення споживачів від мереж розглядатиме постійно діюча комісія на місцях.
Рішення про відключення прийматиме орган місцевого самоврядування за письмовою заявою власника (співвласників) будівлі або житлового будинку, з урахуванням рішення комісії, яка засідатиме не рідше за один раз в місяць.
Відключення будівлі від ЦО та/або ГВП здійснюється лише в міжопалювальний період, але не пізніше ніж 01 вересня.
Більш детально з новим Порядком можна онайомитись за посиланням 
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE33953.html

 

Інформація про перелік багатоквартирних будинків, у яких не менше ніж половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від ЦО на день набрання чинності Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (10.12.2017 р.)
№ п/п Адреса житлового будинку
1 Горького, 92б
2 Каштанова, 14
3 9 Січня, 4
4 Шевченка (Кірова ), 83