ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НОВОЇ ПЛАТИ ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги»  зі змінами, плата за абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), а також за виконання  інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та  поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання).

Споживач вносить щомісяця протягом року плату за абонентське обслуговування. Розмір абонентської плати не залежить від кількісних показників спожитих комунальних послуг.

Плата за абонентське обслуговування не повинна перевищувати граничного розміру, визначеного Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019р. № 808.

 Граничний розмір плати за абонентське обслуговування згідно вказаної постанови становить:

-на послугу з постачання теплової енергії – 42,94 грн. на абонента.

Комунальне підприємство теплозабезпечення розрахувало та затвердило наказом по підприємству №96 від 07.10.2024р. плату на абонентське обслуговування на абонента  у розмірі, що  нижче граничного розміру, а саме :

– 29,00 грн. на абонента (для будинків, які обладнанні тепловими лічильниками).